lørdag den 30. august 2014

Pengegave - 20 langstilkede roser


Jeg har fået lov til at dele disse billeder med mine læsere her på bloggen. Billederne har jeg fået tilsendt af Gitte Wiberg, som også har lavet den flotte buket af 50'ere. Buketten er kreeret i anledning af et bryllup og der er lavet 20 langstilkede roser i alt. Hver rose består af 3 sedler, så i alt er der for 3000 kroner i denne flotte buket. Der er brugt blomsterpinde til stilkene og det er da en fantastisk flot gave og jeg er sikker på at både brudeparret og gæsterne har beundret denne gave og jeg ved at Gitte både var stolt og glad for det endelige resultat :)
Hvordan roserne laves kan du se lige HER, hvor jeg har lavet en billed vejledning og man behøver jo ikke lave 20 roser - mindre kan jo også gøre det ;)

tirsdag den 26. august 2014

Cladonia sjalet er nu næsten færdigt


Tilbage i juni måned begymdte jeg på dette sjal og det burde have været færdig for længst. Det havde det nok også været, hvis jeg var startet op med den rigtige størrelse strikkepind.
En lørdag morgen, hvor jeg vågnede meget tidligt, fandt jeg sjalet frem og kikkede på det med kritiske øjne. Det var ikke første gang, men lige denne morgen gik det endelig op for mig, hvad det var, jeg var utilfreds med. Sjalet var simpelthen strikket på alt for tynde pinde. Det var alt for fast, det blev alt for lille og farverne kom ikke rigtig til sin ret. Jeg satte mig ned og lavede en lille strikkeprøve med en pind nummer 4,5 i stedet for den 3'er jeg hidtil havde brugt. Prøven var ikke så jævn og pæn, men da jeg fik vasket prøven og garnet foldede sig ud, blev det strikkede bare så pænt. Så da resten af familien stod op, mødte de en meget tilfreds mig :) og jeg havde igen lyst til at strikke på sjalet eller rettere sagt et helt nyt.

Farverne er ikke så gode på disse billeder, men man kan godt fornemme, hvor stor forskel, der er på de to sjaler.
 Det største problem var at jeg havde brugt en del af garnet og jeg vidste, at jeg også skulle bruge garnet fra det første jeg strikkede. For at der ikke skulle være forskel på garnet (det optrevlede og det der ikke var strikket med), blev jeg nødt til at få glattet garnet lidt ud. Men da garnet er supersoft 100% uld måtte det foregå med lidt forsigtighed.


Jeg rullede garnet op på et plastik skærebrædt - ikke alt for stramt. Herefter tog jeg garnet over på to grydeskeer og så holdt jeg garnet over en gryde kogende vand og dampede forsigtigt de værste "krøller" ud. Jeg sørgede for at garnet ikke fik mere end højst nødvendigt. Bagefter kom mit krydsnøgle apparat på arbejde og garnet var igen klar til strik. Jeg kan slet ikke se, hvor jeg har strikket med det optrevlede garn og jeg tror heller ikke, det kan ses efter vask. Så alt i alt er jeg godt tilfreds med min løsning.

Lige nu er er jeg i gang med den allersidste kant. Den er lidt langsommelig, men jeg synes kanten bliver ret flot. Nu vil jeg glæde mig til at blive helt færdig og ikke mindst til at få sjalet vasket og spændt ud.

fredag den 22. august 2014

Mit multifarvede tørklæde vokser...


Jeg vil da lige vise, at det går stille og roligt fremad med mit tørklæde, som jeg viste frem første gang HER.
Der bliver hæklet et par rækker ind imellem alle de andre ting, som jeg har gang i. Det er stadig hyggeligt og jeg tror på at det nok skal blive færdig...engang.


Jeg hækler med 22 forskellige farver og da jeg godt kan lide at styre lidt, har jeg valgt at alle farver skal bruges det samme antal gange. Derfor har jeg lavet et lille system, hvor jeg har opdelt en gammel trækasse med en pap-skillevæg. Den kan flyttes frem og tilbage alt efter hvor mange nøgler, der er på hver side. I den ene side er alle de nøgler jeg har hæklet med efterhånden og i den anden side dem jeg mangler. Derudover forsøger jeg at undgå, at de samme farver ligger op af hinanden. Ellers er det meget tilfældigt....eller så tilfældigt som det nu kan blive, når det er en kontrolfreak, der hækler ;)
Jeg kan rigtig godt lide, det miks alle farverne giver og også at der er farver, som jeg normalt ikke ville bruge sammen. Det gør det spændende og det er sjovt at se resultatet. Jeg hæfter enderne efterhånden og det synes jeg mærkeligt nok også er lidt hyggeligt og afvekslende.

Tilsidst vil jeg også gerne sige tak for alle de dejlige kommentarer, som jeg fik på mit sidste indlæg. Tiden løber lidt fra mig og det går så lidt ud over bloggen. Jeg håber på, at jeg snart kommer ind i en god rytme igen. Min mand er igen taget til Norge og skal være af sted 3 uger, men nu er de første 14 dage gået og jeg glæder mig rigtig meget til næste fredag, hvor jeg får ham hjem igen. Jeg er også blevet hundepasser, for et par hyrdehunde og de kræver jo også en gåtur i ny og næ. Jeg skal passe dem i 3 uger og nu er den første uge gået. Det er lidt af en omvæltning, når man til daglig bare har en lille mini gravhund, som ikke kræver det store. Chili er ikke blevet bedstevenner med hundene, men den acceptere dog at de er her.


onsdag den 13. august 2014

Rose foldet af penge


Helt tilbage i maj måned var jeg inviteret til en rund fødselsdag hos en god veninde. Hun ønskede sig penge og i den anledning lavede jeg en kransekage af mønter og så fik hun også en rose foldet af tre 50'ere. Jeg viste i dette indlæg, hvordan kransekagen blev lavet, men har efterfølgende også fået mange henvendelser på rosen. Derfor har jeg nu lavet en billed DIY med lidt tekst til og håber den er til at forstå.
Jeg har foldet den i papir i mangel af penge ;) og det papir, som jeg har valgt, var lige til den kraftige side, så den var lidt svær at få pæn. Men det vigtigste var nu også at vise, hvordan rosen bliver lavet.


Materialer til en rose: Tre pæne og fine 50'ere ( man kan godt forsigtigt stryge en seddel) De tre store stykker papir på billedet, er klippet i samme mål som 50'ere - 12,5 x 7,2 cm, derudover 1 stykke papir til den midterste del med et mål på 10,5 x 5 cm - gerne i en farve der passer til sedlernes farve violet, 1 blyant med viskelæder i toppen (man kan også bruge en almindelig blomsterpind) en tegnestift eller anden stift til at sætte rosen sammen og fast med, grønt blomstertape og evt. nogle kunstige blade.


  1. Jeg starter med den inderste pengeseddel. Start med et folde sedlen på langs. Lav kun en skarp fold i midten
  2. Fold ud og fold herefter sedlen på langs og lav en skarp fold hele vejen.
  3. Fold herefter hvert hjørne ind til midten, men lav kun skarp fold halvdelen af vejen
  4. Når man har foldet alle fire hjørner ind skal der være ligesom en firkant midt i sedlen



  1.  Fold de to øverste hjørner ind
  2. Vend
  3. og fold nu spidsen ned så den rammer lige i centrum
  4. Fold ud igen og gentag det samme på den anden side - nu er selve basen lavet. Hvis man folder de to små trekanter rundt på samme tid får man en fornemmelse af formen.


Basen er det samme ved alle sedler. Men der er lidt forskel på hvordan "kronbladene" skal krølle - om det indad eller udad. Jeg bruger en saks til at forme bladene med (lidt forsigtigt, som når man krøller gavebånd), man kan også rulle dem på en strikkepind eller lignende og man kan også med fordel fugte spidserne lidt med vand, så de holder formen - det kan pengene sagtens holde til.
Jeg har foldet de to yderste sedler med samme billedside udad til start og den inderste med modsatte side udad

  1. Ved den inderste rulles kronbladene indad
  2. Den midterste (her den røde) rulles udad
  3. Den yderste sedlen har også kronbladende udad
  4. Her har jeg foldet de to små trekanter rundt igen (på den yderste del) og det begynder at ligne noget fra en rose


  1. Sådan ser bunden ud, når de to små trekanter er bøjet om
  2. Man kan med fordel satte lidt tape over - det gjorde jeg ikke i starten, men det er meget nemmere at styre, når rosen skal samles :) og hvis man bruger sådan noget tape som er nemt at fjerne igen, så betyder det jo ikke noget.
  3. Jeg har også fundet ud af, at det er en god ide at lave et hul i midten af hver del med en nål, inden man samler selve rosen.
  4. Sådan ser alle tre sedler ud inden samlingen.


  1. Dette billede er bare for at illustrere at delene placeres 1/4 omgang drejet forskudt fra hinanden.
  2. Stik stiften forsigtigt igennem alle tre dele - brug din tommel til at styre stiften med
  3. Her ses rosen oppe fra og stiften er igennem alle tre dele.
  4. Stiften stikkes ind i en blyant med viske læder og trykkes godt fast


Rul herefter blomstertape rundt om blyanten og hvis du har nogle kunstige blade, kan de sættes på stilken undervejs, der hvor man synes. Her har jeg kun brugt et par blade. På det øverste billede af min pengerose, kan du se at jeg har brugt 2 stilke med tre blade på hver. Blomstertape skal selvfølgelig dække hele blyanten og den limer sig selv fast til sidst, da den jo er lidt klistret i det
Til sidst laver jeg en lille midte af det lille stykke farvede papir og den putter jeg bare ind - ikke noget med lim eller noget, den er med til at dække stiften og så giver den lige et ekstra finish til rosen, som nu er færdig.
Alt efter hvor mage penge man skal give kan man jo skifte pengene ud med papir - for jeg kunne altså også forestille mig en rose, hvor der kun blev brugt 2 sedler (den midterste og yderste) og så resten i noget festligt papir.

Hvis du vil se en buket med 20 langstilkede roser - alle lavet efter denne vejledning og af 50'ere så se lige HER. Stilkene er lavet af blomsterpinde og stiften er bare trykket direkte ned i pinden.

torsdag den 7. august 2014

Blogtræf med indbygget naturoplevelse


Jeg vil rigtig gerne gøre lidt reklame for et blogtræf, som Tove (Mosekonens fristed) har planlagt. Jeg har før deltaget i et blogtræf arrangeret af Tove og det var bestemt en meget dejlig og god oplevelse. Dette blogtræf er dog noget anderledes, da det foregår ude, hvor der er højt til loftet, smuk natur og meget mere. Jeg er sikker på at også dette blogtræf bliver mindeværdigt og det bliver en superdag.
Der er lagt op til masser af hygge  og der er også mulighed for at tage børn eller børnebørn med.

Blogtræffet afholdes d. 24. august klokken 10, hvor alle deltagere mødes på denne adresse:

Ballebæksgård ved Rørbæk sø
Rørbækvej 5 
Vester 7323 Give

Jeg synes du skal smutte forbi HER og læse meget mere om dagen og hvad det går ud på. Tove har været ude på stedet og i området og tage en masse billeder og de er bestemt også et kik værd.

Jeg skulle forøvrigt hilse fra Tove og sige at ALLE kan deltage. Det er ikke et blogtræf som sådan, men mere et træf/event, hvor man har mulighed for at mødes med andre, der nyder natur, frisk luft, nørklerier og alt sådan noget :) og der er plads til mange flere deltagere.

Jeg kan desværre ikke selv deltage denne dag, da jeg har en aftale med "Seriøst strik for sjov" på Industrimuseet i Horsens samme dag. En skam man ikke kan være begge steder og jeg overvejer altså seriøst om .....men det går nok ikke.