Æblekage serveret lun med som vi siger herhjemme - creme de la creme :) |
Æblekage
4 skrællede æbler i tern
185 g sukker
185 g brun farin
1 1/4 dl rapsolie
3 æg
360 g hvedemel
1 ½ tsk vanillesukker
1 ½ tsk kanel
1 ½ tsk bagepulver
3/4 tsk salt
Rør sukker, brun farin, æg og olie sammen i en skål
Bland mel med vanillesukker, kanel, bagepulver og salt - rør det i æggemassen
Vend æbletern i dejen og fordel dejen i en smurt raspdrysset springform.
Bag kagen i ved 180 grader i ca. 50 min
Serveres med cremefraiche smagt til med lidt vanillesukker, flødeskum eller lidt is.
Jeg bruger det jeg har i køleskabet - sidste gang blandede jeg lidt let cremefraiche med en 2 % græsk yoghurt og kom også en slat af noget Cheasy vanilje 0,1 % yougurt i - og smagte det tilsidst til med lidt sødemiddel og vaniljesukker/essens.
æblekage klar til bagning - ser ikke specielt lækkert ud, men det bliver den |
Nogen vil nok mene, at æblekage hører efteråret til. Men jeg synes nu, den kan serveres på alle tider af året og æbler har vi næsten også altid i huset - hele året rundt. Kagen kan serveres lun, men den er ligeså god kold og den har faktisk godt af at stå og trække lidt. Den bliver heller ikke tør og kedelig og er også god flere dage efter den er bagt - hvis den da holder så længe ;)
Den lyder lækker :-).... hvis det ikke var så varmt ville jeg da få helt lyst til at bage den :-)
SvarSletHeldigvis kan man gå ud og nyde det gode vejr, imens kagen passer sig selv i ovnen :-)
SletTak for opskrift, jeg er også en af dem som kan spise æblekage året rundt, og din skal ihvertfald prøves :)
SvarSletFindes der mon nogle kager, man ikke kan spise hele året - det var bare en tanke jeg lige fik :-) :-)
SletSå er kagen i ovnen håber den bliver god :)
SvarSletTak for din fristelse...
Håber også den blev god og forhåbentlig faldt den i god smag :-)
SvarSletDu kan tro den smagte og den var god og anderledes end man plejer at få så vi tyv spiste et par gange af den inden jeg nåede at få dyppelsen lavet..
SletNu er noget af den kommet i fryseren. Har du erfaring med om den kan holde til det?
Det var da dejligt at læse :) Jeg har aldrig haft den i fryseren, men det tror jeg da bestemt, kagen kan klare.
SletDen ser super lækker ud. Jeg har straks gemt opskriften, det er ikke en slags æblekage jeg har set før. Tak for inspirationen :)
SvarSletJeg har heller ikke set opskriften andre steder - tror det er en gammel opskrift, som en eller anden i personalegruppen engang har haft med på arbejdet.
SletMums, den skal da helt sikkert prøves ;)
SvarSletDet skal den da ;)
Slet